Päronlampa Twist Opal 5W Ø125 3 step - COLORS

SEK 419,00
Förväntad på lager om: 3-5 dagar
G
Specifikationer
Dimbar:
3 step dimming
CRI:
80
EAN:
5705639937035
Energiklass
G
Ljuskälla:
7W E27 - 806 Lumen - 3000k
Färg:
Opal
Ø (Diameter):
125 mm
Höjd:
165 mm
Design
COLORS

Koncept
Päronlampa Twist Opal 5W Ø125 3 step

En 3-stegs dimmer eller SceneSwitch glödlampa eller lampa gör det enkelt för dig att dimma ljuset, då du inte behöver någon extern dimmer eftersom den fungerar med din befintliga strömbrytare på väggen eller släcker lampan. Allt du behöver göra är att skruva i din glödlampa eller koppla din lampa och sedan trycka på strömbrytaren på väggen eller strömbrytaren där du kan välja mellan till exempel 10 %, 40 % eller 100 % ljusstyrka.

Steg:
Klicka på strömbrytaren och slå på ljuset - du kan nu njuta av ett klart, mjukt och vitt ljus. Du har full ljusstyrka, vilket är perfekt när du ska upp, göra dig i ordning eller när du ska ha full överblick.
Steg:
Släck ljuset, och sätt på det igen - du kan nu njuta av ett medium svagt ljus, så att du får en mer avslappnad och mysig atmosfär. Du har mellan ljusstyrka, vilket är perfekt medan du kopplar av, läser en bok och lugnar dig helt.
Steg:
Släck ljuset en gång till och sätt på det igen - den här gången har du valt lägsta ljusinställningen, där du skapar ett mysigt, varmt sken och atmosfär. Du har nu låg ljusstyrka, vilket är perfekt precis innan du ska sova.

Med 3-stegs dimmer eller SceneSwitch är du fri från dimmers monterade på väggen eller externa fjärrkontroller, då du bara behöver använda din befintliga strömbrytare på väggen eller på/av-brytare på lampan, och du kan dimma ljuset som så snart lampan eller glödlampan är ansluten. Specifika glödlampor eller lampor kommer också ihåg din senaste ljusinställning via det inbyggda minneschippet, och använd denna inställning nästa gång du tänder ljuset. Notera! att om du har ett spjäll monterat på väggen så fungerar inte 3-stegsfunktionen.

Om du har problem när det kommer till glödlampor så kommer här en liten förklaring om det viktigaste som du bör vara uppmärksam på.

Idag mäts ljusstyrkan i lumen istället för watt.  Du kan någorlunda utgå från nedanstående tabell.

15W = 140 lumen
25W = 250 lumen
40W = 470 lumen
60W = 800 lumen
75W = 1050 lumen
100W = 1520 lumen

Utöver det kan man också se på en glödlampa om det är upplyst ett RA eller CRI värde. Det är ljusets förmåga att ge färger och det värderas på en skala från 0 till 100 CRI.
100 CRI ger den bästa färgåtergivningen vilket är detsamma som man får från dagsljus.
Till ett vanligt hem ska man välja en glödlampa med ett CRI värde på mer än 80.

Det är också en upplysning om kelvingrad. Som är ljuset färg. En glödlampa med en kelvingrad på 2,700 – 3,000 har ett varmt ljus.
4,000 – 4,500 ger ett neutralt till kyligt ljus och är den mest optimala ljusfärgen att arbeta i.
Har man har behov för extra energi i de mörka månaderna om året ska man gå efter en kelvingrad på 6,000 eller mer.

Om du vill läsa mer om glödlampor kan du få mer information her.