Parachilna

Det spanska märket Parachilna skapar high-enddesignlampor. Igenom samarbetet med erkända designers,kvalitetsmaterial och bra hantverk är märket beteckningen av lyx. Med en särskild blick av elegans nytänker märket de klassiska lamptyperna och sammansätter deras iögonfallande design med material ut över det ordinära. För varje belysningskollektion väljer märket ut en aktuell designer – och tillsammans skapar de en kollektion bestående av lampor med ett genomgående formspråk och uttryck. Det är också fallet för märkets Aballs-serie. En serie som består av bords-,vägg-, och plafondlampor samt taklampor. Alla i ett felfritt och elegant uttryck som vackert komplimenterar en modern livsstil där både funktion, design och kvalitet är viktigt.

Känner du redan till Parachilnas Aballs?

Designern bakom Aballs heter Jaime Hayon. Han har redan samarbetet med en rad stora designproducenter som exempelvis Fritz Hansen. Nu har han skapat en hel belysningskollektion och resultatet talar för sig själv. Lamporna är redan världskända och det vittnar naturligvis om deras kvalitet och egenskap som potentiella framtida designikoner.

Vill du ha modern designbelysning med en touch av sydlig elegans och estetik? Se Parachilnas kollektion av oerhört vackra lampor här.

Även om flera av märkets lamp-serier är populära och mycket snygga, så är Aballs något helt speciellt. De har redan vunnit flera priser och lamporna hänger på en rad designhotell och butiker runt om i hela världen. Du har kanske redan sett dem hängandes på Radissons Hotel Royal Copenhagen eller på The Tilbury Hotel i New South Wales, Australien? Serien är en internationell hit.

Det hela började år 2015 då serien träffade marknaden i Spanien. Den blev snabbt efterfrågad och i takt med att inredningsstylisterna använde lamporna steg populariteten. Idag är de fortfarande enormt eftertraktade och det var naturligvis tack vare deras mycket snygga och moderna formspråk.

Namnet Parachilna


Även om market är spanskt – och därför naturligvis också har huvudkontor i Barcelona – så är inspirationen till namnet från en helt annan världsdel. Märkets namn Parachilna stammar nämligen från Australiten. Mitt i ingenstans ligger en liten by där inte ens tågen längre kör förbi. Det var engång sista stoppet före öknen. Trots alla odds består byn fortfarande och det blev inspirationen för de tre designare bakom märket. De ville bevara de gamla hantverksmässiga  förtjänster. Därför har märkets alla lampor tillverkats efter de allra finaste förordningar och i de bästa materialerna. Aballs är exempelvis skapat av keramik, glas och mässing. Tre material som alla kräver mycket av hantverkarens professionalism och detaljorientering.