Mr. Wattson af Piffany Copenhagen

Piffany Copenhagen

Det danska designermärket skapar en spännande och otraditionell lösning på hela ordinära behov i hemmet. Som exempelvis belysning. I samarbete med designers från hela världen tillverkar verksamheten funktionella objekt med ett danskt och skandinaviskt utgångspunkt. Formspråket är enkelt och med ett elegant minimaliskt uttryck. De internationella designarna ger samtidigt ett nytt och friskt perspektiv på processen och bidrar till kreativa lösningar.
Designarna ska tillsammans med verksamheten omsätta tre kärnvärderingar till eftertraktade inredningslösningar. De tre värderingarna är: bra och orginalt hantverk, kreativ design och ett autentiskt uttryck.

Resultatet talar sitt klara språk och belysningen från märket är både unikt och skiljer sig i den grad från något som någonsin tidigare har blivit presenterat. Med inspiration från tidigare tiders pastellfärger och krökta former är märket särskilt känt för sitt autentiska vintagelook. En look som primärt härstammar från amerikanska vintagebilar och som verkligen ger ett helt nytt perspektiv på det moderna formspråk och belysningen.

Se hela urvalet av lampor från Piffany Copenhagen här.

Mr Wattson lampa

Längst fram för designermärket står deras kreativa och autentiska lampdesign Mr. Wattson. En bordslampa som gjorde verksamheten världskänd och satte helt nya standarder för innovativ och funktionell belysningsdesign. Förutom sina  uppenbara belysningsmässiga kvaliteter har den i utpräglad grad ett närmast skulpturellt uttryck som är svårt att inte hålla av. För formen påminner om en människa med ben och ett huvud som ganska tydligt kan lysa och därmed fungerar det som bordslampans ljuskälla. Personifieringen av det funktionella objektet gör den till ett roligt, lekande och annorlunda inslag i varje inredning. - ung och modern som klassisk och traditionell.
Lampan kan placeras på många ställen i inredningen och positioneras på flera sätt. Sätt han med "benen" över kanten på bokhyllan eller i fönsterkarmen. Eller låt han surfa över skrivbordet med ett tillköp av den matchande surfboarden. Möjligheterna är oändliga!

Bordslampan är tillverkad i askträ sammansatt med aluminiumskruvar i leden. Ljuskällan finns i sju olika färger samt tre helt nya och spännande starka färger. Upplev den unika och roliga bordslampan i ett väld av snygga färger och köp din favorit här.