Flera färger till fina former – Passepartout Vägg- och taklampa utkommer i bronserad mässing

den 22 juni 2021
Flera färger till fina former – Passepartout Vägg- och taklampa utkommer i bronserad mässing
Med sin nya metallnyans i bronserad mässing uppstår en hittills oskådad grad av harmoni mellan form och färg, i den minimalistiska vägg- och taklampan Passepartout från danska &Tradition. Lampans namn hänvisar till det tunna papper som sätts in i en tavelram mellan själva glaset och motivet, som gör at fokus dras till motivet utan att distrahera ögat. På samma sätt kan Passepartout lampans enkla design, speciellt i dess nedtonade färger enkelt passa in, så att ögat först och främst dras till det vackra ljuset och vad nu ljuset omfattar. När först ljusets källa uppenbaras kommer denna inte stå i vägen för mer fylliga lampor. Dess enkla siluett strålar av djupt rotat stilmässigt självförtroende.

Den snygga Passepartout kommer från spanska Jamie Hayon. Hayon, som föddes i Madrid 1974. Hayon växte upp i ett Spanien som efter diktatorn Francisco Francos död rivits in i en ström av undertryck och kvävs dynamik och kreativitet. Stora känslor och humoristisk frihet har därför alltid varit nyckelord för honom. Denna designfilosofi präglar inte minst Passepartout, vars snygga ljus kan väcka alla rums visuella anda till liv med en sensationell touch av vitalitet och energi.

Speciellt i det moderna hemmet kommer Passepartout i den nya kyliga modellen i bronserad mässing, pryda både taket och väggarna. Lampan kommer i tre olika former, vilket ger en massa möjligheter att anpassa belysningen till rummets specifika behov. Därutöver ger de varierade formerna också möjlighet montera lampan i en strikt look med likadana lampor på en rak linje eller i en mer fri dynamisk konstellation med olika modeller utspridda på tak och väggar.

Se Passepartout i alla dess vackra former och fina nyanser här