Höstnyheter och Limited Editions från Louis Poulsen

Med start den 1 september 2018 publicerar Louis Poulsen löpande flera spännande nyheter. En rad kända lampor har fått nya visuella uttryck med snygga nya materialsammansättningar och färger. Samtidigt lanseras två Limited Editions samt en helt ny vägglampa


PH5 och PH 5 Mini publiceras till hösten 2018 med en skärm i koppar

Poul Henningsens lampor rundar i år ett skarpt hörn. Designen av PH 5 och Koglen  fyller nämligen 60 år och det ska naturligvis firas!

Av den anledningen publiceras den klassiska PH 5 taklampan och den nyare PH 5 Mini taklampa i helt nya och glödande varma utgåvor. En av lampans skärmar är beklädd i koppar som på vackraste sätt speglar sin omgivning ovh får in den varma metallnyansen in i inredningen.

60 år efter sin första lansering är lampan fortfarande de danskarna föredrar och det är med god grund. Kombinationen av det fulländande moderna formspråket och lampans funktionalitet är enastående! Det intelligenta och unika flerskärmssystemet revolutionerade år 1958 på det sätt hur belysningen blev tänkt och användt. Systemet eliminerade totalt blädningen från det elektriska ljuset. En modern och funktionell ikon föddes. Ända sedan dess PH 5 varit till stor glädje överallt i världen var den än hänger.

Lampans mittersta skärm har av anledningen fått en ny snygg kopparfinish och tillägger därmed en sällsynt elegans till rummet. Den klassiska designen aktualiseras med relanseringen av PH 5 i koppar, Kopparmaterialet är ultramodern och ger den ikoniska lampan ett nytt och spännande uttryck. Louis Poulsen lanserade år 2017 en mindre utgåva av PH 5 taklampan. Medans den originala PH 5 taklampan mäts till 50 cm i diameter, mäts den nya mindre versionen till 30 cm. Hösten 2018 finns båda lamporna för första gången med en skärm i glödande och elegant koppar.

Hitta dem här.Den futuristiska Enigma taklampa lanseras nu i svart

Den svävande lätta Enigma äär en iögonfallande hyllning till Poul Henningsens flerskärmssystem. Taklampans många skärmar hänger närmast fritt i luften och nytänker på snyggaste sätt Louis Poulsens traditionsrika DNA.

Enigma är skapad av den japanska designern Shoichi Uchiyama och sammansätter skandinavisk minimalism med japansk elegans. Resultatet är en ultramodern taklampa med ett futuriskt uttryck. Den nya svarta färgnyansen ger lampan ett strängt uttryck och gör den bara mer iögonfallande. Som de ikoniska PH-lamporna ger Enigma ett behagligt och bländfritt ljus över matbordet, i gången eller som skulpturell dekoration i vardagsrummet. Ljuset kastas mjukt mot skärmarna och slapar en diffus belysning både nedåt och ut i rummet. Lampans finns redan i tre storlekar i vit och nu finns de alla också i den nya svarta färgen.

Med den svarta färgen förlängs taklampans futuriska formspråk och uppdaterar på betagande sätt Louis Poulsens imponerande lampkollektion. Enigma hänger redan på många ställen i världen – ska den också skapa en särskild stämning hemma hos dig?

Vælg den svarta versionen för ett modernt och närmast arkitektoniskt uttryck.PH Koglen presenteras i en borstad mässingsutgåva

Den ikoniska Kogle – eller Artichoke som lampan heter på riktigt – presenteras denna höst i en snygg och modern mässingsutgåva. År 2018 finns lampan med en jubileumsingravering i samband med 60 året av designen.

Designen och den oöverträffade kvaliteten är naturligvis den samma. Men materialet är helt nytt! Samma år – nämligen 1958 – som Poul Henningsen skapade PH 5 taklampan , designade han likaså den ikoniska Kogle till Langelinie Pavilionen i Köpenhamn, Där har den skulpturella lampan hängt ända sedan dess och har samtidigt blivit en desingikon världen över. I 60 år har taklampan häng i både kontor, hotell, restauranger och privata hem – och nu kan den fås i en helt ny och spännande utgåva.

Jubileumsutgåvan är ingraverad med Poul Henningsens signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt ett unikt nummer . Mässingsutgåvan med ingraveringen är en Limited Edition och finns bara under jubileumsåret 2018, medans den från 2019 fortsatt finns i mässing men utan ingraveringen.

Se den fantastiska designikonen igenom 60 år i mässing här.