Foscarini

År 1981 grundades Foscarini i Venedig med en ambition att skapa designlampor i Murano glas. Ett material som århundraden har kännetecknat Venedig. Med sina rötter djupt förankrade i den italienska glashantverkstraditionen utvecklar och förfinar verksamheten i sina lampor och är idag det viktiga av högteknologisk belysning och innovativ design.

Genom tiden har verksamheten bibehållt sitt fokus på det italienska glashantverk som en stor del av deras DNA. samtidigt har märket förnyat sig och skapar nu också lampor i andra material. Mest karaktäristiskt för verksamheten är emellertid deras samarbete med erkända och talangfulla designers från hela världen. Just detta kännetecken har gjort Foscarini till en av de mest efterfrågade belysningsmärken, Designerna räknar bland annat Ludovica+Roberto Palomba, Marc SadlerRodolfo Dordinooch senast danska BIG - Bjarke Ingels Group . Med ljuskällan i centrum skapar de alla snygga och konceptuella lampor för märket.

Se alla lamporna nedanför och låt dig inspireras av märkets högteknologiska och moderna belysningsuniversum.

Foscarini lampor – taklampa och bordslampa

Märket har ett stort urval av alla slags lampor inom belysning. Både bordslampor, vägglampor, golvlampor, taklampor och utomhusbelysning. Det finns ännu fler serier där alla typer finns i en design som påminner om varandra och därför enkelt kan sammansättas. All belysning i bostaden kan matcha.
En snygg lampa som passar perfekt på bordet är Birdie av Ludivia+Roberto Palomba. Skärmen är öppen både i toppen och botten och den ger därför ett diffust ljus ut i rummet. Den är det helt rätta valet om du saknar en modern bordslampa med ett innovativt formspråk och ett stämningsskapande ljus.