EggyPop – Cph Lighting

Internationell design med västjylländska rötter

Trots sitt namn, så är danska Cph Lightning inte geografiskt placerat i huvudstaden. Företaget håller till i den lilla västjylländska byn Hjerting som ligger utanför Esbjerg. Även om deras rötter är fast rotade i den jylländska jorden så är deras design av absoluta världsklass!

Sedan 1989 har teamet bakom företaget presenterat design med en internationell touch. 2004 lanserade de resultatet av samarbetet med den italienska designern Guglielmo Berchicci – kollektionen EggyPop. Kollektionen består både av ute- och inomhuslampor i en organisk och igenkänningsbar design. EggyPop lamporna är vita ovalformade lampor som tillverkas i ett praktiskt och återanvändningsbart plastmaterial. Designen är enkel och med rena linjer medan kvaliteten är anpassad till de allra högsta miljövänliga kraven. Dem är av hög internationell klass!

Köp EggyPop lampor här

Danskproducerade lampor

Danskproducerade lampor

De västjylländska rötterna betyder bland annat att alla Cph Lightnings lampor är producerade i Danmark. Vill du säkra dig belysning som är tillverkad med hänsyn till bra arbetsförhållanden och miljö? Då är EggyPop och märkets många andra lampor det rätta valet för dig.

Då lamporna är tillverkade i Danmark kan du vara helt säker på att de är framställda efter danska krav och att miljöpåverkan är minimerad bland annat på grund av den kortare transporttiden. Med en EggyPop-lampa får du belysning som bryr sig.

EggyPop

EggyPop

Redan vid lanseringen 2004 stod det klart att Cph Lightning hade skapat en modern klassiker. Lamporna har allt, en enkel och behaglig organisk design samt ett bländningsfritt ljus. De er den perfekta kombinationen av funktion och bra design.

Den italienska designern Guglielmo Berchicci som ligger bakom designen har stor erfarenhet med produktdesign. Han är utbildad arkitekt från universitetet i Milano och har sedan dess skapat design, inredning och arkitektur för internationella kunder.

EggyPop-kollektionen består av en golvlampa, en bordslampa, en kombinerad golv-/bordslampa, en pendellampa, en vägg-/taklampa samt en utomhuslampa i tre olika storlekar. Gemensamt för alla lamptyperna är den karaktäristiska designen med den ovalformade lampskärmen samt materialvalet. Just lampskärmens praktiska plastmaterial och vita skärm säkrar ett mjukt och bländningsfritt ljus.

Inred med moderna klassiker

EggyPops status som en modern klassiker är inte utan anledning, den är väldigt lätt att integrera i alla olika inredningar. Eftersom kollektionen består av alla typer av lampor är det lätt att hitta precis den lampan som passar till ditt behov och till din inredning.

Deras enkla och skulpturala formspråk gör de användbara i alla typer av hem oavsett om du är mer inspirerad av retro inredning eller mer den ljusa nordiska inredningen så passar lamporna från Cph Lightning perfekt in. De är hållbara klassiker som oavsett tid kommer skapa en bra stil i alla rum, ute som inne.