Diesel

De flesta känner säkert igen Diesel för deras kläddesign i jeans. Men märket är mer än bara kläder – det är också en livsstil. Därför var samarbetet med lamp-producenten Foscarini en upplagd förlängning av märkets identitet. Designen är ett uttryck för flera olika formspråk – från rock till pop, industriell design till vintage och från grafiskt skarpa linjer till konst. Alltihopa för att illustrera Diesel igenkännbar livsstil. Hela kollektionen innehåller mer än trettio olika lampdesigner som var och en representerar en del av den kontrastfulla och komplexa livsstilen. Låt dig inspireras av märkets kraftiga universum fylld av karaktäristiska lampor och belysning både till hemmet och kontoret.

Foscarini lampor och Diesel design

Båda märkena innehåller modern och innovativ design samt bra italienskt hantverk.  Diesel har i många år haft ett ny-tänk kring de traditionella jeans-materialet och designat moderna klädesplagg till unga kvinnor och män. Märket är känt som en av Italiens största modeskapare åt den moderna människan. Detsamma gäller för Foscarini - men inom belysning. År 2009 blev de två märkena därför eniga om att inleda ett samarbete.

Diesel och Foscarini lampor - Fork, Mysterio og Piccola


Detta samarbeta har redan skapat aktuella och vackra resultat – bland annat i form av lamporna Fork, Mysterio och Piccola. Samtliga i en modig och aktuell design. De är populära både i landet och utomlands då de bidrar med personlighet till varje hem. Upplev dem här på sidan.