Artemide - Tolomeo lampor och mer

Artemide är italienskt när det är som bäst!

Kända lampor som Tolomeo, Pirce, Nesso, Cosmic och många fler, har hjälpt till att Artemide i dag är ett högt älskat märke, som garanterar hög kvalitet. Artemode grundades av Ernesto Gismoni och Sergio Mazza 1959. Idag levererar Artemide lampor till nästan hela världen.
Runt om i världen

Runt om i världen

Artemides huvudkontor finns i Miland, och har 24 kontrollerade och anslutna företag, och ett nätverk som omfattar omkring 55 showrooms runt omkring i världen. Lamporna produceras i Canada, Ungern, Italien och Frankrike.

Flera av Artemides lampor står utställda på Metropolitan Museum of Art i New York, där lamporna betraktas som designikoner.

Många olika designers har haft kontroll över utformningen, och Artemide har samarbetat med många designskolor, som håller workshops för att hitta de nya och up-coming designers. Artemide har i samma process gått in i partnerskap med både internationella och italienska universitet.
Den populära skrivbordslampan

Den populära skrivbordslampan

Artemides mest framgångsrika lampa är Tolomeo. En fantastisk skrivbordslampa, som vid första ögonkastet är enkel, men också så mycket mer än bara en vanlig bordlampa.

Tolomeo är designad av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina. Ljuset i Tolomeo är ledande inom bra ljus och vacker estetik. Kroppen är fullt justerbar, och ger full kontroll över ljuset. Likeledes är lampan gjord i hög kvalitet och bra hantverk.
Gillar du klassiska kvalitetslampor, så ta en titt på lamporna från Artemide - du hittar dem här