&tradition - Dansk design i toppklass

&tradition är en av de yngsta stora designföretag här hemma, då de faktiskt bara har 8 år bakom sig. Men trots den unga ålderna, så har de lyckats skapa ett så starkt märke, att de i dag är en av de största spelarna på designscenen både här hemma och i utlandet.

&tradition skapades av Martin Kornbeck Hansen, som fortfarande i dag är direktör i företaget. Utöver Martin Kornbeck Hansen, ägs &tradition av Hay äktenskapsparet Mette och Rolf och Bestsellers direktör Troels Holck Povlsen, som köpte en del av traditionen 2016.

De gamla och de nya

De gamla och de nya

Företaget producerar både gamla klassiker som skapades i 50, 60 och 70 talet, men samarbetar också med nya och upcoming designers, som står bakom några av de nya och läckra kollektioner. Både lampor och möbler finns på programmet när &tradition viker ut sig, och företaget stormar på så sätt på alla parametrar.

Företaget samarbetar med några av de största designers inom möbel- och lampvärlden just nu, som blandannat Space Copenhagen, Verner Panton, Sofie Reher, Arne Jacobsen, Sami Kallo och Samuel Wilkinson.

&tradition står för modern och välutförd stil, och i stil med den nordiska designkultur, där form och funktion hänger samman, och det viktigaste är att möblerna eller lampan är gjorda för att användas.

Flowerpot

Flowerpot

En av de största successer är Flowerpot lampan, designad av Verner Panton, och produceras i dag av &tradition. Lampan finns i ett stort utval av färger och både som bordlampa och taklampa. Den finns i otaliga hem runtomkring i Danmark och resten av världen.

Lampen är inspirerad av Flower Power rörelsen i 60,70-talet, och med de två motstående skärmar, ger lampan ett supersnyggt och behagligt ljus.
Milk

Milk

En annan skön lampa från &tradition är Milk – designad av Kasper Rønn och Jonas Bjerre-Poulsen. Namnet kommer från att lampan liknar mjökspenar med de små knubbiga benen. Själva kroppen är i opalglas, och ger ett superbra och trevligt ljus.

Klar för framtiden

&tradition expanderar hela tiden med nya och spännande kollektioner, så framtiden ser ljus ut för det Köpenhamn-baserade företaget.

Hitta alla våra lampor från &tradition här.